Bruxelles-ul vazut de sus in 5 panorame

Dacă cerul e zgârcit cu norii și generos cu soarele, Bruxelles-ul poate să ofere panorame surprinzătoare, în care poți „citi” istoria arhitecturii orașului. Dacă ești în trecere, sau dacă trăiești în Bruxelles, încearcă să privești Bruxelles-ul de sus. Iată câteva zone de unde poți s-o faci:

  1. Arcada Cinquantenaire (despre care am scris mai multe în Ce a construit Leopold II cu banii din Congo?) oferă o vedere asupra cartierului european și asupra Parcului Cinquantenaire. Ajungeți sus dacă intrați în Musée Royal de l’Armée et d’Histoire Militaire.Arcada Cinquantenaire, vedere de sus, Bruxelles

    Arcada Cinquantenaire, vedere de sus, Bruxelles

    Vedere spre cartierul european

  2. MIM (Muzeul Instrumentelor Muzicale) aflat în clădirea Old England oferă o panoramă superbă asupra centrului orașului. Construită în anul 1899 în stilul Art Nouveau, clădirea iese în evidență prin spectaculoasa și ingenioasa îmbinare a sticlei și a oțelului. Muzeul are vreo 6000 de instrumente muzicale adunate din toate colțurile lumii, chiar și din Romania, dar ca să ajungeți să admirați de sus Bruxelles-ul, nu este nevoie să vizitați muzeul. Puteți urca treptele sau puteți lua liftul până la etajul 10 (da, din exterior, n-ai zice c-ar fi 10 etaje) unde se află restaurantul și cafeneau muzeului. Odată ajunși aici, veți vedea turnul Hotel de Ville având în vârf statuia aurită a Sfântului Mihail, iar dacă vremea e frumoasă, puteți scruta orizontul până la Atomium și Basilique Nationale. Adresa: Rue Montagne de la Cour 2, 1000 Bruxelles
    Old England, Bruxelles

    Cladirea Old England sau MIM

    Old England, MIM, Bruxelles

    Vedere din interiorul muzeului

    Old England, MIM, restaurant, Bruxelles

    Vedere din restaurantul MIM

    Old England, MIM, restaurant, Bruxelles

    Vedere din restaurantul MIM

  3. Mont des Arts. După ce ați ieșit de la MIM, coborâți spre Mont des Arts, unde vi se deschide o perspectivă ca-ntr-o carte poștală: fântâni arteziene, o grandioasă grădină geometrică având de-o parte și de alta Biblioteca Regală a Belgiei și Palais des Congrès. În zare se vede statuia semeață a regelui Albert I, vechi clădiri de la sfârșitul secolului XVIII și turnul Hotel de Ville. Nu este turist care să nu-și facă aici poze.

    Mont des Arts, Bruxelles

    Mont des Arts

  4. Place Poelaert, numită așa după numele arhitectului Joseph Poelaert, cel care a conceput planul colosalului Palat al Justiției. De pe esplanadă, se oferă privitorilor, cea mai generoasă panoramă asupra Bruxelles-ului. Dacă cerul este senin, se poate vedea în partea dreaptă până la Atomium. Există explicații la fața locului despre clădirile cele mai importante care se zăresc, iar o lunetă stă la dispoziția celor care vor să vadă mai în detaliu. In stânga, un ascensor de sticlă vă coboară în zona Rue Haute.Place Poelaert, panorama, Bruxelles
  5. Atomium. Construit pentru Expo 58 pe care Belgia o găzduia, acest gigantic monument, cu o înălțime de 102 metri și 9 bule metalice, reprezintă o moleculă de fier și atomii săi, mărită de 165 de miliarde de ori. Deși se plănuia să fie demolată după terminarea expoziției, uriașul succes de care s-a bucurat, i-a asigurat titlul de simbol al Bruxelles-ului. El poate fi vizitat, iar din bulele sale puteți vedea panorama a tot ceea ce se află împrejurul său, inclusiv Mini-Europe.
Atomium, Bruxelles

Vedere spre Mini-Europe

Atomium, BruxellesAtomium, Bruxelles

Se poate urca în turnul Hotel de Ville din Bruxelles?

Din păcate, nu! Există un tur ghidat pentru a vizita clădirea, dar dacă vreți să admirați Grand Place din turnul primăriei, chiar pe site-ul oficial ni se spune că À noter : la tour et le balcon ne sont pas accessibles pour des questions de sécurité (turnul și balconul nu sunt accesibile din motive de securitate). Totuși, balconul poate fi vizitat cel puțin o dată la doi ani în timpul evenimentului covorul de flori.

Dacă mai știți și alte zone care oferă priveliști încântătoare asupra Bruxelles-ului, spuneți-le într-un comentariu. Chiar sunt curioasă!

 

S-ar putea să vă mai placă și:
3 muzee ale berii (cu degustare) din Bruxelles

Grand Place din Bruxelles-20 de lucruri de văzut și de știut

Bruxelles sau pasarea phoenix

 

 

 

Un comentariu la „Bruxelles-ul vazut de sus in 5 panorame

  1. Pingback: Serele Regale din Laeken, Bruxelles-un veritabil palat de sticla – AveHistoria

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.